Chirurgia bariatrică poate fi soluția procesului de pierdere în greutate într-un mod sigur, controlat fiind însoțită de un program metodic pe termen lung.

Indice masă corporală

Indice masă corporală

Indicele de masă corporală (sau BMI = Body Mass Index) este un indicator de calculare al masei de grăsime bazată pe înălțime și greutate, care se aplică atât femeilor cât și bărbaților adulți. 
Calcularea IMC este una dintre cele mai răspândite metode de analiză a gradului de obezitate, practic prin introducerea datelor în această formulă de calcul se stabilește grupa de greutate în care o persoană se încadrează. Numeroasele studii au arătat că persoanele a căror indice de masă corporală este cuprins între 18,5 și 25 au o statură normoponderală, o stare de sănătate mai bună. Depășirea acestui interval de valori, atât cu kilograme în plus sau în minus, reprezintă un risc pentru sănătate.

Share

Echipa noastră

”Împărtășim aceleași principii: pacientul trebuie să rămână mereu în centrul activității noastre și trebuie implicat activ în proiectul său de pierdere în greutate, inclusiv în alegerea procedurii: Sleeve, By-pass ori noi tehnici chirurgicale sau endoscopice; un alt principiu este să ne concentrăm mai mult pe ameliorarea rezultatelor pe termen lung.”

Testimoniale