Chirurgia bariatrică poate fi soluția procesului de pierdere în greutate într-un mod sigur, controlat fiind însoțită de un program metodic pe termen lung.

Dr. Marius Nedelcu

Dr. Marius Nedelcu / Medic primar chirurgie generală bariatrică

Cofondator Centrul de Obezitate Brașov

Pasionat de chirurgia bariatrică încă din primii ani de studii, am început stagiul de practică în chirurgie în România în cadrul celei mai experimentate echipe în managementul obezității.
Experiența în chirurgia bariatrică am căpătat-o în ultimii 15 ani sub îndrumarea Prof. David Nocca și a Dr. Patrick Noel, iar în toți acești ani am descoperit și gustul muncii științifice. Am publicat mai multe studii cu profesorul Michel Gagner, profesor care a realizat prima operația de Gastric Sleeve la nivel mondial.
Activitatea mea științifică m-a ajutat să fiu reviewer și să fiu integrat în echipa editorială a SOARD (Jurnalul Oficial al Chirurgiei Bariatrice în USA) și să fiu numit președinte al SOFFCO jeune – Marseille 2022 (Societatea Franceză de Chirurgie Bariatrică pentru Tineri).
Toate acestea mi-au permis să obțin postul de „Șef Clinic” la Noul Spital Civil din Strasbourg și care mi-au permis să dobândesc astăzi o experiență importantă pentru „By-pass-ul gastric”.
Din 2017 activitatea mea se desfășoară în sistem privat la Centre Chirurgical de l'Obésité din Toulon- Marseille cu cea mai mare activitate în chirurgia obezității din PACA (Provence-Alpes-Côte d'Azur).
Din 2023, vreau sa pun ”umărul” la realizarea unui proiect COB – Centrul de Obezitate Brașov împreună cu prietenii și colegii mei Dr. Costel Rad și Dr. Dumitru Pocreață. Împărtășim aceleași principii: pacientul trebuie să rămână mereu în centrul activității noastre și trebuie implicat activ în proiectul său de pierdere în greutate, inclusiv în alegerea procedurii: Sleeve, By-pass ori noi tehnici chirurgicale sau endoscopice; un alt principiu este să ne concentrăm mai mult pe ameliorarea rezultatelor pe termen lung. 
Activitatea mea principală va continua în Franța, însă toată experiența mea va fi pusă la dispoziție și pacienților din România în cadrul Centrului de Obezitate Brașov.
Pentru mine, chirurgia bariatrică este o intervenție chirurgicală funcțională pentru ameliorarea calității vieții pacientului. El trebuie să fie în centrul atenției din primul moment până la 10 ani de la operație.

Programul nostru

Centrul de Obezitate vă oferă informații și o imagine de ansamblu asupra chirurgiei bariatrice, cu diferite tehnici chirurgicale, beneficii și riscuri aferente fiecărei intervenții chirurgicale, dar și cu nevoia de implicare a pacientului postoperator, însă pentru și mai multe detalii despre pierderea în greutate vă rugăm să vă adresați direct echipei noastre.

Investigații pre-operatorii

Investigații post-operatorii

Program exercitii fizice

Testimoniale