Chirurgia bariatrică poate fi soluția procesului de pierdere în greutate într-un mod sigur, controlat fiind însoțită de un program metodic pe termen lung.

Intervenția chirurgicală

Intervenția chirurgicală

Intervenția chirurgicală bariatrică sau operația chirurgicală metabolică este o acțiune terapeutică care îmbunătățește calitatea vieții și oferă rezultate imediate pacienților diagnosticați cu obezitate.
Decizia de a efectua o intervenție chirurgicală bariatrică, implică un real angajament în viața pacientului, știind că este o decizie importantă, echipa noastră se asigură ca pacienții să fie foarte bine informați.

Dacă în urma evaluării multidisciplinare pacientul este eligibil din punct de vedere medical și hotărât pentru a se supune unei intervenții chirurgicale bariatrice, următorul pas este programarea operației propriu-zise.
Obligația pacientului este să se prezinte în ziua programată internării și să se supună îndrumării echipei medicale de care va fi îngrijit: nu va trebui să mănânce sau să bea lichide cu minim 6-8 ore înainte de procedura chirurgicală, iar dacă este cazul, va trebui să întrerupă tratamentul cu anticoagulante cu minim 2-3 zile înainte de operație, conform recomandărilor medicului.

Intervențiile chirurgicale bariatrice sunt intervenții de scurtă durată  (1 – 1,5 ore) care se efectuează pe cale laparoscopică. Acest tip de intervenție se realizează prin 3 sau 5 incizii mici (10-12 mm) prin care se introduc instrumentele de lucru cu ajutorul cărora de face rezecția sau modelarea gastrică. Cu ajutorul acestui laparoscop se poate explora întreaga cavitate abdominală.
Ablația parțială a stomacului se realizează cu un instrument special numai “stapler” în vârful căruia se atașează dispozitivele chirurgicale de autosutură dublate cu o proteză care face sutura organului rămas să fie perfectă.
La finalul intervenției instrumentele utilizate sunt extrase și inciziile sunt suturate, iar pacientul va trebui să urmeze indicațiile echipei medicale atât privind medicația cât și conduita în spital.Share

Echipa noastră

”Împărtășim aceleași principii: pacientul trebuie să rămână mereu în centrul activității noastre și trebuie implicat activ în proiectul său de pierdere în greutate, inclusiv în alegerea procedurii: Sleeve, By-pass ori noi tehnici chirurgicale sau endoscopice; un alt principiu este să ne concentrăm mai mult pe ameliorarea rezultatelor pe termen lung.”

Testimoniale